Tonnevis av sukker fjernet

Tonnevis av sukker fjernet

Unil jobber aktivt for å bidra til god folkehelse blant befolkningen. I løpet av 2017 omsatte Unil nesten 1000 tonn mindre sukker gjennom NorgesGruppens kasser.

For høyt sukkerinntak øker risikoen for overvekt, fedme og livsstilsrelaterte sykdommer. Sukkerrike matvarer er ofte kaloririke og bidrar til mer energi enn man forbruker. I stedet for å gi metthetsfølelse inneholder slike ­produkter nesten bare tomme kalorier med få næringsstoffer, vitaminer og mineraler.

Unil ønsker å bidra til god folkehelse blant ­befolkningen, og har derfor igangsatt arbeidet med å redusere sukkerinnholdet i en rekke produkter. I 2017 ­reduserte Unil sukkerinnholdet i kategoriene drikke, ferdigmat­produkter og tørrvarer. Blant annet ble det gjort en betydelig sukkerreduksjon på hele 30 prosent i saft, og ­ sukkerfrie alternativer til brus ble lansert. Sukker ble også redusert i Eldorado iste med 10 prosent.

Unil er fornøyde med disse resultatene selv om de har møtt på utfordringer på veien. Da sukkerinnholdet i r husholdningssaften ble redusert mottok vi en rekke tilbake­meldinger fra forbrukere om at saften hadde endret smak ­betydelig og at den ikke var like god som tidligere. Av dette erfarte Unil at større reduksjoner på smaks­fremmende ­komponenter som sukker bør utføres gradvis og over lengre tid for å imøtekomme forbrukernes preferanser.

Arbeidet med å redusere sukker, men også salt og mettet fett fra våre produkter, sammenfaller godt med Unils fokus på å kontinuerlig tilby flere varer merket med Nøkkel­hullet. I dag tilbyr Unil 240 produkter merket med ­Nøkkel­hullet til både dagligvare og storhusholdning. I 2018 vil innsatsen økes, både for å tilby sunnere nylanseringer og for å forbedre eksisterende produkter. I tillegg skal det ­fokuseres på First Price-sortimentet, da det ikke bør være ­likhetstegn mellom lav pris og mindre sunne produkter.

Les hele Unils bærekraftsrapport her

Foto: Christian Breidlid (Paragon Features)

Års- og bærekraftsrapport

Års- og bærekraftsrapport

Her finner du våre års- og bærekraftsrapporter