Disse får støtte fra Handelens Miljøfond

Disse får støtte fra Handelens Miljøfond

NorgesGruppen gratulerer alle som nå får støtte til sine prosjekter og tiltak som skal redusere miljøproblemene knyttet til plast.
05. februar 2019

Siden august 2018 har 50-øre per plastbærepose i butikkene gått til Handelens Miljøfond. Nå deler fondet ut de første millionene til prosjekter som på ulike måter skal rydde plast, hindre forsøpling og gjøre plastbruken mer effektiv. Av 189 søkere har 73 fått støtte. 

Fondet fikk så mange gode søknader i første runde at det ble delt ut 30 millioner i stedet for 20 som planlagt.

– Plastforsøpling er et kjempeproblem, og svært krevende å løse. Det er en gledelig overraskelse at så mange vil gjøre en innsats og har idéer til løsninger, sier Rasmus Hansson daglig leder i Handelens Miljøfond.

Hør NorgesGruppens podcast med Rasmus Hansson og Handelens Miljøfond her. 


NorgesGruppen er med på dugnaden 

Kundene som handler i NorgesGruppens butikker vil gjennom posene de kjøper bidra til at prosjektene som Handelens Miljøfond støtter kan gjennomføres.

-Både vi og kundene våre er opptatte av utfordringene knyttet til plast. Dette er en dugnad, og jeg er glad for at vi sammen kan bidra til reelle løsninger, sier Miljøansvarlig i NorgesGruppen og styremedlem i Handelens Miljøfond, Halvard Hauer.
 
NorgesGruppen har selv satt som mål å redusere plastbruket med 20% innen 2025.

-Vi må jobbe på flere kanter for å nå målet. Det betyr kutt i unødvendig bruk av plastemballasje, økt gjenvinning og bedre håndtering av plast, forklarer Hauer. 


Les mer om NorgesGruppens arbeid med bærekraft her. 


Foto: Katrine Lunke/APELAND

Bildetekst: Miljøagentene Penelope (14) og Ulrik (10) mottar støtte fra Rasmus Hansson og Handelens Miljøfond. Klima- og miljøminister Ola Elvestuen var til stede under overrekkelsen.KONTAKTPERSON

Dyveke Fjeld Elset
Kommunikasjonsrådgiver
48203471