Flere grove brød i butikkene

Flere grove brød i butikkene

Flere, grovere brødvarianter, et mer oversiktlig sortiment og en tydeligere merking. Nå slår Bakehuset tidenes slag for brød.
15. september 2015

«Man blir tjukk av å spise brød». «Barn trenger ikke brødskiver i matpakka». 
- På tide å få fram sannheten - myter står for fall, sier administrerende direktør i Bakehuset, Øystein Halvorsen.

Fakta: To skiver grovt brød gir deg nemlig bare en tidel av den energien du må ha hver dag. Og grovt brød er en av de viktigste bærebjelkene i barns kosthold. 
- Brødet har gjennom årenes løp fått et ufortjent dårlig rykte. Brød er ikke bare en del av et næringsrikt kosthold - i Norge er det også en viktig del av mattradisjonen vår, sier Halvorsen.

Gjennom brødoffensiven, og å fortelle fakta om brød, har han et mål om skape begeistring og gjøre det enklere for forbrukerne å velge riktig fra brødhylla.
- Vi jobber kontinuerlig med å utvikle nye brød og forbedre eksisterende sortiment, og vi ser på brødoffensiven også som en mulighet til å bli enda bedre på brød.

Det er Bakehuset som står bak den store brødoffensiven. Bakehuset leverer hver dag ferske brød til butikkene i NorgesGruppen og Bunnpris. Og i butikkene kan forbrukerne se frem til en mer oversiktlig inndeling av brødene etter grovhetsskalaen. Flere brødvarianter møter kravene til nøkkelhullsmerking, og det er vektlagt tydelig informasjon om brødets innhold av mel- og korntyper.

Øystein Halvorsen i Bakehuset er klar for å knuse myter og tar sats inn i brødhyllene med et mer oversiktlig sortiment.

Bestselgere blir fortsatt å finne i brødhylla med samme navn. I tillegg vil Bakehusets elleve lokale bakerier som baker ferske brød hver dag beholde sine lokale brødfavoritter.

- For kundene våre landet rundt spiller brød en stor rolle, kanskje enda større enn vi var klar over tidligere. Gjennom endringene vi gjør i brødhyllene - og ikke minst myteknusing - vil vi gi brødet det fokuset det fortjener, sier Halvorsen.

Fullkorn og fiber
Fagsjef for sunnhet og ernæring i NorgesGruppen, Aina Marie Lien, mener det ikke er en dag for sent å fremheve fakta om brød.- Sunne, grove karbohydrater som for eksempel finnes i grovt brød, er viktig for å få i seg anbefalt mengde fullkorn og fiber, i tillegg til vitaminer og mineraler, sier Lien. NorgesGruppen støtter opp under myndighetenes kostholdsmål for en bedre folkehelse, hvor det er en tydelig anbefaling om å spise mer grove kornprodukter.Relaterte saker

Fakta

Merkevaren Bakehuset forvaltes av Bakers AS og er det største bakeriet i Norge. Selskapet har også Norges eldste bakeri, Martens i Bergen, som har bakt sammenhengende siden 1753. Det er 100 % eid av NorgesGruppen. Bakers har 11 lokale bakerier som til sammen dekker Sør- og Midt-Norge. Produktene er tilgjengelig i dagligvarebutikkene KIWI, MENY, SPAR, Joker og Nærbutikken, samt Bunnpris, i kiosker og på bensinstasjoner. Bakers leverer også brød og bakervarer til kantiner, barnehager, sykehus og sykehjem. Se vår hjemmeside bakehuset.no for mer informasjon. Følg Bakehuset på facebook: https://www.facebook.com/bakehuset.no eller Instagram: @bakehuset_lokaletradisjoner for mer inspirasjon.