Ligger an til rekordår for norske epler
Så langt i år har vi solgt 1 600 tonn mer norske epler enn på samme tid i fjor. En svært god høstsesong for norske epler gjør at vi nå går over til å selge vinterepler.
– Dette er et resultat av målrettet arbeid. Samspillet mellom produsenter, grossist og butikk gjør at vi får ut norsk frukt når kvaliteten er på topp, sier Pål Westby, innkjøpssjef i NorgesGruppen.
Den ordinære sesongen er i praksis over, men norske vinterepler tar stafettpinnen videre. Takket være en helt spesiell lagringsteknikk der eplene ligger i rom med lite oksygen, lever eplene gjennom vinteren. På den måten kan vi tilby norske epler av høy kvalitet til midten av mars.
– Det er flott å se at norske epler har blitt løftet så fint frem i butikkene, og at kundene har tatt dem godt imot. Ekstra morsomt er det også at vi får positive tilbakemeldinger fra både produsenter og samarbeidspartnere på at eplene får skinne i butikk, sier Westby.
Les mer om NorgesGruppens arbeid for å få ut mest mulig norsk mat til kundene.