Små brød fra Bakehuset

Små brød fra Bakehuset

Nå lanserer vi mindre brød, for å legge til rette for mindre kasting av mat.
21. september 2015

Hvert år kaster nordmenn over 230 000 tonn mat som kunne ha vært spist. Og en familie på fire kaster i gjennomsnitt ett brød i uken hele året, viser en kartlegging gjort av Matvett.

- «Våre minste brød» er en tredjedel mindre enn de tradisjonelle brødene, og vi ønsker med dette å bidra til at vi kaster mindre mat, forteller markedssjef i Bakehuset Gry Merete Thomsen.

De fire brødene i den nye brødserien er gått ned i vekt, fra 750gram til 500gram, og er blitt kortere. Serien består av tre brød og én loff; Seterbrød, Skogbrød, Åkerbrød og Engloff. Brødene bakes hver dag i form og består av fire ulike grovhetsgrader, hvorav to er nøkkelhullsmerket.

- Vi er først på markedet med en serie mindre brød og det er knyttet store forventninger til den nye serien. Vi er spent på mottakelsen, men vi har tro på at brød tilpasset mindre husholdninger og de som er opptatt av å kaste mindre mat og brød også vil bidra til å forsterke brødets omdømme, sier Thomsen.

«Våre minste brød» lanseres i KIWI-butikker over hele landet, samt i enkelte MENY, SPAR og Joker-butikker. Dette parallelt med markante endringer i brødsortimentet med flere, grovere brødvarianter, et mer oversiktlig sortiment og en tydeligere merking. Gjennom å ta et oppgjør med de mange mytene om brød, tar Bakehuset også fatt på en reise inn i det det som beskrives som en ny «brødtid».


Relaterte saker