Bærekraftig og klimanøytral

Vi tar sosiale, etiske og miljømessige hensyn, og vi har lønnsomhet.

Les rapport 2020 her

"Bærekraft i alle ledd og integrert i hele forretningen. Det er målet for NorgesGruppen. De verdiene vi skaper, skal bidra til en bærekraftig utvikling for samfunnet rundt oss, for kundene våre, og for selskapet."

Konsernsjef Runar Hollevik

"Bærekraft i alle ledd og integrert i hele forretningen. Det er målet for NorgesGruppen. De verdiene vi skaper, skal bidra til en bærekraftig utvikling for samfunnet rundt oss, for kundene våre, og for selskapet." Konsernsjef Runar Hollevik

Bærekraft i NorgesGruppen

NorgesGruppen ønsker å være en katalysator for gode samarbeid innen bærekraft i hele verdikjeden for mat. Vi har satt ambisiøse mål for vårt arbeid, og retter innsatsen for en bærekraftig fremtid der vi kan utrette mest. Våre kunder er blant annet opptatt av hvordan vi behandler våre ansatte, at vi reduserer matsvinn og plastemballasje i våre butikker, og at vi tar dyrevelferd på alvor. Vi har strukturert vårt arbeid med bærekraft i tre hovedområder; miljø & klima, sunnhet & folkehelse og mennesker & mangfold. 

FNs bærekraftsmål

FNs bærekraftsmål er en felles, global arbeidsplan frem mot 2030 for myndigheter, sivilsamfunn og næringsliv. Gjennom eget bærekraftsarbeid bidrar også NorgesGruppen til at verdenssamfunnet skal nå disse målene.

Hvert av våre innsatsområder korresponderer med ett eller flere av FNs bærekraftsmål, og du kan lese mer om hvilke mål vi jobber med, og hvor­dan vi bidrar til å nå dem, under omtalen av hvert område.

Vi har strukturert vårt arbeid med bærekraft i tre hovedområder.

Siste nytt om bærekraft

NorgesGruppen vil satse på havvind
NorgesGruppen vil satse på havvind

NorgesGruppen og ASKO Fornybar har inngått et samarbeid med selskapet Norseman om en mulig satsing på havvind. Torbjørn Johannson, som i går ble tildelt næringslivets klimapris for 2020, er intervjuet om havvind-prosjektet i Dagens Næringsliv.

Les mer
ASKO vinner Næringslivets klimapris 2020
ASKO vinner Næringslivets klimapris 2020

ASKO ble i dag tildelt Næringslivets klimapris 2020 for sin innsats med å redusere klimagassutslipp i egen virksomhet. - Den samlede effekten av tiltakene ASKO har gjennomført, vil være svært store i Norge, sier Marius Holm, daglig leder i Miljøstiftelsen ZERO.

Les mer
Liten kyllingprodusent reduserer plasten med 70 %
Liten kyllingprodusent reduserer plasten med 70 %

Hovelsrudkylling lanserer i disse dager en forpakning som reduserer plasten med over 70 prosent. De miljøvennlige forpakningene kommer med økologisk kyllingbryst i utvalgte Kiwi- og Spar-butikker.

Les mer