Arbeids- og sosialministeren besøkte KIWI

Arbeidsminister Robert Eriksson (FrP) kom på besøk for å overvære signeringen av en ny samarbeidsavtale mellom KIWI-skolen og NAV i Drammen.
28. november 2014

Ministeren hadde med seg NAV-direktør Joakim Lystad, fylkesdirektør i NAV Elin Holen og NAV-sjef i Drammen, Steinar Hansen.

KIWI-skolens rektor Jon Buxrud presenterte avtalen kort og var godt fornøyd med den nye ordningen. Håpet er at avtalen kan utvides til å gjelde flere distrikter enn Drammen.

 

Avtalen mellom KIWI og NAV skal bidra til at ungdommer som dropper ut av skolen, lettere skal kunne komme seg inn i KIWI-systemet, og på den måten komme seg videre.

-Du trenger ikke skole eller utdanning for å jobbe i KIWI, men du må fungere med mennesker, og du må være glad i å jobbe, avsluttet Buxrud før han introduserte Mats Knudsen og Khaled Samimi.


-Da jeg begynte på videregående, mistet jeg fort interessen. I dag er jeg glad for at KIWI satset på meg som 19-åring, kunne Mats fortelle. Mats droppet ut av videregående, men fikk følge KIWI-skolen og ble butikksjef som 21-åring. I dag har han arbeidsgiveransvar for et par titalls personer, og mange millioner i omsetning.
Khaled kunne fortelle at han ble butikksjef for fire dager siden. Som asylsøker fra Afghanistan kom han inn i KIWI gjennom NAV som 18-åring. Traineeprogrammet i KIWI og tillit fra KIWI har gitt ham troen på at alt er mulig.


-Jeg er veldig takknemlig for mulighetene som er gitt meg, og alle de motiverende lederne i KIWI. De har løftet meg frem og hjulpet meg å nå mine mål, avsluttet Khaled sitt innlegg.

Arbeidsminister Robert Eriksson ble tydelig engasjert av historiene som ble fortalt, og takket for åpenheten. Han var opptatt av at alle kan noe, og at alle oppgaver er like mye verdt.

-Man trenger kompetanse for å gjøre en oppgave, men kompetanse er ikke det samme som utdanning. Fremover skal regjeringen bli enda flinkere til å bruke de mulighetene vi har til å gi folk muligheter, avsluttet Eriksson. Besøket ble avsluttet med omvisning på KIWI-skolen.