Første levering fra Unil til Matsentralen

Den første leveringen av varer fra Unil til Matsentralen er gjennomført og varene er på vei ut til de ulike mottaksstedene.
08. oktober 2013

Fredag 4. oktober var den første leveringen av varer fra NorgesGruppens leverandør for egnemerkevarer, Unil, til Matsentralen i Oslo et faktum. Varene er nå på vei ut til de ulike serveringsstedene til blant annet Frelsesarmeen og KirkensBymisjon. 

Mandag og onsdag er de store hentedagene til serveringsstedene, og før  lunsj mandag, hadde det  allerede vært 12 ulike serveringssteder innom og hentet mat på Matsentralen.

-          Vi er utrolig fornøyd med dette tilbudet fra matbransjen og næringsmiddelindustrien, det gjør hverdag vår så mye enklere, forteller Jon Kaastad, som jobber som frivillig på Frelsesarmeens Slumstasjon i Oslo. Han er innom Matsentralen flere ganger i uken for å hente mat til utdeling. Slumstasjonen  er en av flere virksomheter fra Frelsesarmeen som har brukt Matsentralen jevnlig siden åpningen 2. september i år.

Daglig leder på Matsentralen, Gjermund Stormoen, forteller at han er veldig fornøyd med den første månedens drift og sier at det nå begynner å komme inn en del varer fra både dagligvarekjedene og industrien.  ”Men vi savner fortsatt en del middagsmat så varene fra Unil er svært velkomment”, sier Stormoen.

Fakta om Matsentralen
Matsentralen er et samarbeid mellom dagligvarehandelen, industrien og de frivillige organisasjonene, med Kirkens Bymisjon, Blåkors og Frelsesarmeen i spissen.

Matsentralen skal sørge for distribusjon av matvarer til organisasjoner som deler ut eller serverer mat til fattige og vanskeligstilte.

For mer informasjon se www.matsentralen.no