NorgesGruppen fortsatt Norges største handelshus

På Kapitals offisielle liste over Norges 500 største selskaper troner NorgesGruppen nå på 9. plass. Konsernet klatrer én plass på listen, og beholder posisjonen som landets største handelshus.
25. juni 2010

Dagens Næringsliv kom for noen uker siden med sin egen liste over Norges største selskaper, men det er Kapitals liste som regnes som den mest komplette, etterrettelige og også den offisielle listen over norsk næringslivs største selskaper.

NorgesGruppen lå i fjor på 10. plass, men har i år inntatt 9.plassen.

Listen over de 20 største selskapene ser slik ut:

 1. Statoil
 2. Telenor
 3. DnB NOR
 4. Norsk Hydro
 5. ExxonMobil Norge
 6. Yara International
 7. Orkla
 8. Aker Solutions
 9. NorgesGruppen
 10. Storebrand
 11. Total E&P Norge
 12. Reitangruppen
 13. KLP
 14. Norske Shell
 15. STX Europe
 16. Coop Norge
 17. ConocoPhillips Norge
 18. Posten
 19. National Oilwell Norway
 20. Statkraft

Listen viser at tre av Norges fire store dagligvaregrupperinger er inne blant de 20 største selskapene. Det er imidlertid ingen tvil om at NorgesGruppen fortsatt er størst. Kapital forklarer dette blant annet med at man i oversikten er nøye med å ikke føre opp omsetningstall flere ganger, slik Dagens Næringsliv til dels gjør i sin liste. Dermed trekker man franchisetakeres salg fra franchisegiveres omsetning, slik at omsetningen ikke fremgår to ganger og således gir en feilaktig totalomsetning. På den måten gir Kapitals liste et mer reelt bilde av den faktiske verdiskapningen i Norge, og det er da gledelig å konstatere at NorgesGruppen innehar en hederlig 9. plass på denne listen.