NorgesGruppen og Nortura etablerer ny ferskvaresentral

NorgesGruppen har valgt Nortura som sin samarbeidspartner for å pakke og skjære fersk kjøtt for Norgesgruppen i framtiden. En ny enhet opprettes ved Nortura Hærland og gir rundt 75 nye arbeidsplasser.
08. november 2010

Samarbeidsavtalen som er inngått er i sin form helt ny i Norge. Dette innebærer at ferskt kjøtt blir skåret, pakket og emballert som skreddersydde løsninger for butikkene i NorgesGruppen.

Gjennom det nye samarbeidet vil NorgesGruppens butikker få et større sortiment og økt konkurransekraft innen kjøtt og ferskvarer, samtidig som man ivaretar kvalitet og matsikkerhet. Å etablere en ferskvaresentral vil også sikre rask og effektiv logistikk på ferskvarer, samt bidra til mer tid og service til kundene i butikk.

- Vi ser fram til dette samarbeidet med Nortura, og har fra andre land sett tilsvarende etableringer som har gitt gode resultater. Flere leverandører har vært med i vurderingen, og vi er tilfreds med at Nortura og NorgesGruppen fant grunnlag for et slikt strategisk langsiktig samarbeid, sier konsernsjef i NorgesGruppen, Sverre Leiro.

I første rekke vil samarbeidet omfatte ferske kjøttvarianter som deiger, koteletter og biffer. Samtidig ønsker partene å utvikle på sikt et innovativt kraftsenter for å utvikle et ytterligere mangfold av kjøttprodukter.

- NorgesGruppen er vår største kunde som vi har samarbeidet godt med i mange år og som utfordret oss til å gå nye veier. Vi er godt fornøyd med at de har valgt oss som sin samarbeidspartner på å skjære og pakke ferskt kjøtt. Samtidig som vi leverer denne type produkter til NorgesGruppen, skal merkevarene Gilde og Prior fortsatt være vår hovedsatsning til forbrukerne, sier konsernsjef Geir Olav Opheim i Nortura

Fakta om ferskvaresentralen:

- Nortura oppretter egen enhet for å skjære og butikkpakke kjøtt.
- enheten vil bli lagt til Hærland i Eidsberg kommune i Østfold
- får ca 75 nye arbeidsplasser
- planlagt oppstart 2012
- En forventet årlig omsetning på 1,2 milliarder kroner

For ytterligere informasjon kontakt:

- Per Roskifte, NorgesGruppen ASA, tlf: 415 16 500
- Nina Sundqvist, Nortura SA, tlf: 917 85 620