UNICEF og NorgesGruppen lanserer vann

UNICEF Norge lanserer som den første humanitære organisasjonen i Norge sitt eget vann, i samarbeid med NorgesGruppen. En krone av hver solgte flaske går til å gi barn i Malawi tilgang på rent vant.
06. juni 2008

UNICEF samarbeider i Malawi om å gi 80 prosent av befolkningen tilgang til rent vann innen 2015. Vannkildene i Malawi skal etableres i nærheten av skoler slik at skolebarn for tilgang til vannet samt at skolens status styrkes.

- UNICEF er veldig opptatt av at vi skal ha å et helhetlig skoletilbud. Det betyr at i tillegg til selve skolebygningen trenger barn kvalifiserte lærere, barnevennlig undervisning på eget språk og tilgang på rent vann og toaletter. Vi er også opptatt av UNICEF skal forene ulike samfunnskrefter for å oppnå resultater for barn og derfor er vi stolte av å samarbeide med NorgesGruppen om det første vannet i Norge til inntekt for barns helse, sier Generalsekretær i UNICEF Norge Kjersti Fløgstad.

NorgesGruppen med mer enn 2000 utsalgssteder skal sørge for at UNICEF-vannet når ut til kundene. – For oss representerer dette et nybrottsarbeid, og etter det vi vet er dette første gang man gjør noe slikt i Norge, sier konsernsjef i NorgesGruppen Sverre Leiro. Vi skal gjøre det vi kan for at UNICEF-vannet blir en suksess, at folk over hele landet får muligheten til å støtte UNICEFs Malawi-prosjekt ved å velge dette vannet, sier han.

Fakta om UNICEF-vann

”Vann” vil komme som 0,5 l flasker og vil ha en konkurransedyktig pris. UNICEF har samarbeidet med NorgesGruppen om produksjon, distribusjon av flaskene og ansvar for riktig plassering i butikker, og ”Vann” vil finnes over hele landet i butikkjedene Meny, Spar, Kiwi, Ultra og Joker, samt i MIX-kioskene og hos Deli de Luca. Etter hvert ønsker man også å kunne tilby vannet på flere steder, som for eksempel på bensinstasjoner, i kantiner og på hoteller.

Les mer om prosjektet på UNICEF sine nettsider .

For mer informasjon kontakt:
Marianne Rønnevig, kommunikasjonsrådgiver UNICEF Norge, tlf: 48 29 62 20
Per Roskifte, direktør informasjon og samfunnskontakt, NorgesGruppen ASA: 41516500